Ersnäs

Hembergsleden

Mycket svår

Disciplin trail 

Trots att Hembergsleden bara är 6 km så finns det mycket varierande terräng. Det finns bland annat klipphällar, en rullstensås och spångar på myr. Stigen är mycket tekniskt svår då den är övervägande stenig och samtidigt till största del singletrack. Spångarna är också en utmaning då de inte är särskilt breda. Eftersom stigen är så tekniskt går det inte särskilt fort och man får väldigt lite gratis. Med tanke på hur stökig stigen är så är heldämpat att rekommendera. Hembergsleden är markerad med skyltar och pilar på stenar som går medsols men den är dock roligare och enklare enligt mig att cykla bakvägen.

 


Hitta hit


Slingan från skoterstugan

Avancerad

XC/Trail

Slingan på cirka 700 meter går mestadels utförs men har även två mindre uppförsbackar. Den har annat två berms, en stepdown och en handbyggd rockgarden. Även om heldämpat är att rekommendera går slingan bra att köra med hardtail.


Hitta hit

Eftersom slingan startar uppe på berget är det bra att kombinera den med Hembergsleden men annars kan man utgå från gläntan som den lilla skidstadion i Ersnäs kallas (se karta hitta till hembergsleden) där kan man parkera och sedan cykla uppåt längs kalhyggeskanten efter skoterleden vilket är en bra stig tills man kommer till en asfaltsväg som man följer uppåt tills vägen delar sig. Vid delningen tar man skogsvägen (90 grader åt vänster) och därefter höger och följer skoterleden tills den delar sig några meter senare. Där cyklar man uppåt till vänster mot skoterstugan, väl där uppe kan man se banans start.

Markering kommer förhoppningsvis senare.