Funäsfjällen

.

Funäsdalen

Då cyklingen är centrerad kring Funäsdalen så kan jag rekommendera att bo nära eller i Funäsdalen. 

Funäsdalen är ett samhälle på knappt 1000 invånare och ligger i Härjedalen. Funäsfjället som man ser på bilden är 977 högt och är väldigt lättillgängligt då det går en gondollift upp till toppen.


Cykling

Enligt Funäsfjällens egna hemsida finns 423 km cykelleder och mycket cykling finns det utan tvekan. Utefter min erfarenhet har jag har dock märkt att MTB lederna är i allmänhet bäst kring Funäsdalen men de är även bra mot Ramundsberget, men Tänndalen håller inte den nivån som den utges för att vara och jag rekommenderar att hålla er kring Funäsdalen och Ramundsberget.

Råd & tips

Om du är intresserade av att åka till Funäsfjällen kan jag rekommendera att åka kring den årliga Mountainbike tävlingen Fjällturen och cykelveckan som brukar vara i mitten på juli mer info hittar du på Fjällturens hemsida. 

Som jag nämnde tidigare så rekommenderar jag att bo i Funäsdalen då det är mest cykling kring Funäsdalen samt att det är det största samhället. Gamla Veras som ligger mitt i Funäsdalen har bra käk, speciellt deras fjällkoburgare.


Bilder